Saratele

de Sim0na in Dulciuri, 1 Apr 2015 | 4017 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 120 g unt
  • 100 g telemea vaca propaspata, putin sarata
  • 140 + 25 g faina
  • 1 ou
  • sare
  • parmezan
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele:

Untul l-am lasat la temperatura camerei, apoi l-am amestecat cu branza de vaci data prin razatoare, un praf de sare si 140 g faina. In functie de tipul de faina, de gradul de umiditate al untului si al branzei, cantitatea de faina poate varia... eu am mai adaugat 25 g de faina. Am amestecat un aluat elastic si bine legat, pe care l-am dat la frigider pentru cca 6-7 ore.

A doua zi am intions aluatul pe masa infainata, am taiat fasii de cca 1,5 cm pe care le-am uns cu ou si am pus parmezan ras deasupra. Am rulat fiecare fasie si le-am asezat in tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt. Am dat la cuptor la 190 g pentru cca 20 minute.

Mie mi-au iesit doua tavi de saratele din cantitatile date.

Va invit la o saratea frageda si delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saratele cu chimen