Saratele

de asubana in Aperitive / Garnituri, 17 Mar 2011 | 6199 vizualizari

 

Usor de facut si se pot servi si la bere....

 

INGREDIENTE

  • 300g branza sarata sau de burduf
  • 100g unt
  • 1 cana de faina sau 1 jumate
  • 1ou(din care un ou il lasati pentru uns)
  • mac/chimen/susan
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele:

Se amesteca tote ingredientele, se incorporeaza cu faina pana se face un aluat nici prea moale nici prea tare doar cat sa il puteti intinde si sa nu se lipeasca cand il intindeti.

Lasati la rece timp de 1h.

Se presoara cu faina si se intinde o foaie mare ca pentru o tava de cuptor, ungeti cu un penson sau panuta depinde ce folositi ou batut toata suprafata ca sa se prinda, macul/chimenul/susanul.

Eu aleg cele 3 variante. Se fac fasii cu cutitul si se rasucicesc ori se feliaza cu acel ustensil pentru facut modelul ala in zigzac.

Se pregateste o tava si hartia de copt, se aseaza saratelele dupa care se da la cuptor la cuptor la foc mediu cam 15-20 de minute

Cuptorul trebuie sa fie incalzit in prealabil.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spirale din foietaj cu branza si chimen.