Aperitiv covrigei sarati

de Nepotii_si_bunica in Aperitive / Garnituri, 3 Ian 2019 | 4662 vizualizari

 

Aceasta reteta o am de ani de zile, nu era sarbatoare sa nu le fac! E un pic de lucru la ele dar sun tare bune de rontait!
"Reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 2 lgt sare
  • 400 g untura
  • 2 oua
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 100 ml apa minerala
  • 3-4 lg smantana/iaurt gras
  • 200-250 g cas
  • 1 ou pentru uns
  • chimen macinat/ seminte
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv covrigei sarati:

Intr-un vas mai incapator cernem faina. Punem sarea si untura. Intr-o cratita incalzim usor apa minerala, punem zaharul, 1 lg de faina si drojdia. Amestecam bine apoi lasam sa dospeasca.

Separat batem bine cele 2 oua impreuna cu smantana sau iaurtul.

Dupa ce a crescut drojdia, o punem peste faina si amestecam sa incorporam toate ingredientele. Adaugam si ouale cu smantana si continuam framantatul. Trebuie sa obtinem un aluat potrivit si nelipicios. Daca mai trebuie mai adaugam putina apa minerala sau smantana.

Taiem din aluat cate o bucata potrivita pe care o intindem in foaie de 5 mm grosime. Cu ajutorul formei speciale decupam covrigeii. Indepartam surplusul de aluat apoi ungem cu oul batut, presaram chimenul macinat si radem deasupra casul.

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumenesc frumos deasupra.

La fel procedam cu tot aluatul. La sfarsit, aluatul care ramane de la marginile covrigeilor il framantam un pic, il intindem si il taiem betigase. 

TIPS-URI

1

Casul se poate inlocui cu cascaval.

2

Se pot folosi seminte de chimen in loc de cel macinat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv covrigei sarati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Nepotii_si_bunica 1

04.01.2019, 18:53

Mulțumesc frumos!

Nepotii_si_bunica 1

04.01.2019, 18:54

Nici nu-i scoteam bine din cuptor ca tot mânuțe vedeam prin bol!

miki_a 1

05.01.2019, 06:39

Buni de ronțăit...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti cu smantana