....aceasta saramura am descoperit-o undeva intr-o zona de munte,la Agasi,unde am avut ocazia sa merg si sa petrec un sfarsit de saptamana superb,langa persoane care imi sunt dragi.
Cantitatea de ingrendiente o stabileste fiecare in functie de preferinta.
Pentru inceput punem la foc saramura astfel: rosiile le spalam si le taiem felii. Lamaia o spalam si o taiem in 4. Busuiocul, leusteanul si cimbrul vor fi spalate si adaugate intregi si ele alaturi de celelalte, impreuna cu sare. Spre finalul fierberii saramurii se adauga ardei iute .
Separat se pregateste pestele. Se curata, se spala si apoi se cresteaza din loc in loc, dupa care se unge pe deasupra cu ulei si se prajeste pe gratar. Dupa ce s-a rumenit se aseaza intr-un vas, peste care se adauga zeama de saramura strecurata.
Se serveste cald imediat dupa preparare.
O pofta buna la saramura!