Saramura de peste -2-

de mihaelar63 in Peste, 3 Mai 2014 | 5851 vizualizari

 

Buna saramura de peste mai ales cu mamaliguta !!!

 

INGREDIENTE

  • 2.5 kg peste: salau, somn, crap
  • 4 rosii
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 ardei iuti
  • 1 l apa
  • 50 ml otet mere
  • 1 lamaie
  • 1 lingura piper boabe mozaic
  • 2 foi dafin
  • 1/2 lingurita praf de ghimbir+oregano uscat
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • cimbrisor lamaiat verde
  • busuioc verde
  • sare
  • 50 ml ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de peste -2-:

Pestele curatat ,portionat si sarat se unge cu putin ulei si zeama de lamaie .

Ardeii, rosiile si ardeii iuti se coc , se curata de pelite si se taie marunt .

Dati in clocot  1 l apa si adugati restul ingredientelor , lamaia fiind taiata cu coaja mai marunt si verdeturile maruntite la fel .

Coaceti pestele la gratar si-l scoateti intr-o tava .

Turnati zeama aromata pe deasupra .

Serviti saramura de peste cu mamaliguta fierbinte . Bineinteles  alaturi de un pahar cu vin alb demisec.

TIPS-URI

1

Daca va place puteti pune usturoi mai mult si face zeama mai scazuta .

2

Pestii ar fi trebuit copti pe pat de sare , dar nu stiu de ce am o retinere fata de aceasta operatiune . Am impresia ca ar fi mult prea sarati .

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste -2-" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Saramura de crap la gratar