Simplu de facut, bun de papat. Eu pur si simplu...ador pestele;)
Pestele se spala si se usuca cu un servet. Se cresteaza si se pune intr-o punga de plastic, se toarna un pic sos de soia, zeama de lamaie si ulei de masline, sare si condimente Kotanyi pt peste. Se strange punga si se baga la frigider cam jumatate de ora.
Ceapa se curata, se spala si se taie julien. Ardeiul se spala si se taie fasii. Ciupercile se spala si se lasa la scurs.
Intr-o tava mai marisoara, se toarna un pic ulei masline, se presara ceapa taiata si se toarna un pic sos de soia peste ea.
Pestele se scoate de la frigider, se scurge de zeama si se asaza peste ceapa. Se adauga mixul de legume decongelate, rosiile uscate cu capere, porumbul dulce, ciupercile si se unge pestele cu putin bulion. Se presara sare, piper, condimente si la sfarsit se presara un pic de oregano. Se baga tava in cuptorul preincalzit si se coace cam 10min la foc iute, apoi cam 40-50 min la foc mediu.
In acest timp, amestecam din cand in cand cu o lingura in mixul de legume si mai presaram din sosul format deasupra pestelui.
1
se poate adauga sos de rosii peste legume sau vin.
2
pestele proaspat are o culoare mai aprinsa si nu se desface de pe oase ;)