De curand am primit un peste mai maricel. Dupa indelungi dezbateri ce si cum mancam, am decis sa-l portionez si sa prepar fiecaruia ce-i place. :)) Astfel ca pe langa nelipsitul peste prajit cu mujdei si mamaliguta si peste la cuptor, am facut si aceasta saramura, numai pentru mine si sufletelul meu. :)))
Pestele curatat si spalat se pipereaza dupa gust, se presara cu cimbru  si busuioc. Se toarna putin ulei deasupra, se acopera cu folie  alimentara si se da la rece pentru jumatate de ora, dupa care se prajeste pe gratar. Coacem si rosia si ardeiul.
Intr-o cratita se pune 1 cana de apa la fiert. Cand incepe sa fiarba se  pune rosia curatata de pielita si taiata cubulete, ardeiul curatat si  taiat, de asemenea cubulete, sucul de rosii, pasta de ardei si otetul.  Se fierbe 10 minute, timp in care se potriveste gustul de sare si piper.
Usturoiul se piseaza si se face mujdei cu putin ulei de masline si se  toarna peste zeama de legume. Punem bucatile de peste si dam cateva  clocote. Se presara cu patrunjel verde tocat.
Se serveste cu mamaliguta.
