Saramura de lin

de Dya Daniela Andrei in Peste, 15 Iun 2014 | 4470 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un lin (1,5 kg)
  • 2-3 linuri cu faina alba
  • ulei pentru prajit
  • o rosie mare
  • un ardei iute
  • un ardei gars rosu
  • 2 fire de ceapa verde
  • 100 ml suc de rosii
  • 2 fire de usturoi verde
  • cativa catei de usturoi uscat
  • condimente dupa gust: sare, piper, cimbru,
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de lin:

Pestele se curata, se taie in bucati si se sareaza dupa gust. Se trece apoi prin faina si se prajeste la foc iute, pe ambele parti, cat sa se rumeneasca usor. In paralel, tocam legumele si le punem la fiert, intr-un litru de apa (sau atat cat considerati necesar). Le lasam sa fiarba cam 5 minute (din momentul in care apa incepe sa clocoteasca), dupa care adaugam pestele rumenit, sucul de rosii si condimentele dupa gust. Continuam fierberea pentru inca 5-10 minute, cat sa se intrepatrunda aromele. Servim saramura calda, cu un pui de mamaliguta si mudjei de usturoi. pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de lin" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chefal la gratar cu saramura