Saramura de crap, cu sos de rosii si usturoi

de Ina in Peste, 12 Ian 2014 | 12345 vizualizari

 

Pentru ca pachetul de peste pe care l-am decongelat a fost cam mare, m-am gandit sa-l servim in mai multe preparate, astfel ca am pregatit si-o saramura de crap cu sos de rosii.

 

INGREDIENTE

  • 4 rondele de crap
  • 2-3 rosii
  • jumatate de ardei gras
  • o capatana de usturoi
  • un ardei iute mic
  • patrunjel tocat
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de crap, cu sos de rosii si usturoi:

Bucatile de crap spalate si scurse bine de apa , se sareaza si se lasa deoparte 30 minute, astfel incat carnea sa-si traga sare. Daca rondelele  sunt prea mari, le taiem in doua.

Frigem bucatile de peste pe gratar sau plita, intorcandu-le pe toate partile, pentru rumenire uniforma.  Scoatem pestele pe un platou si ne ocupam de sos :

Coacem usor pe plita rosiile si ardeiul gras, dupa care indepartam pielita, le tocam si le punem la fiert, impreuna cu o ceasca cu apa. Curatam usturoiul , il pisam si-l adaugam peste sosul de rosii. Adaugam patrunjelul tocat, cateva bucati de ardei iute  si potrivim gustul cu sare si piper.

Cand rosiile si ardeiul sunt fierte, turnam sosul fierbinte peste feliile de crap fripte.

Servim fierbinte, cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de crap, cu sos de rosii si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (30)

Ina 1

12.01.2014, 21:37

Medi, m-a certat Costel ca pana am facut eu poze, i s-a racit mamaliga )) Ca i-am dat portia din poza, s-o pape

simona72 1

13.01.2014, 11:20

Vai ce bunatate de peste ai facut!!!

laura_n 1

13.01.2014, 20:12

baaii...eu cred ca ma mut cu totul la Fetesti )
Ina, pestele pt mine e ...best of!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peste la cuptor