Hamsii la cuptor cu pesmet

de ianculubita in Peste, 23 Oct 2013 | 5774 vizualizari

 

De cate ori merg la fata mea in Italia, imi face asa ceva,eu cu farfuria pe brate,nu ma las pana nu le termin!! asta in primele zile,ca apoi nu mai stau eu cocotata in varful patului cu farfuria pe brate!!!

 

INGREDIENTE

  • 500g hamsii
  • 5-6linguri pesmet fin
  • 1lingura praf de usturoi
  • 5linguri ulei de masline
  • 2lingurite zeama de lamaie
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hamsii la cuptor cu pesmet:

Pestele curatat de sira spinarii,intestine si cap,spalat,dat cu un praf de sare,il lasam deoparte;intr-un bol amestecam pesmetul cu ulei,usturoi,zeama de lamaie,piper si patrunjel tocat foarte fin;in tava de la aragaz punem pestele,deasupra punem pesmetul,apasam cu palmele sa se fixeze bine apoi lasam la cuptor 20min.

Dupa ce pesmetul s-a aurit,scoate pestele usor cu un cutit,scuturam surplusul de pesmet si servim imediat cu sos de usturoi sau nu.

TIPS-URI

1

se serveste tot pestele pentru ca mai tarziu nu mai este crocant

Daca ti-a placut reteta noastra "Hamsii la cuptor cu pesmet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

simona72 1

23.10.2013, 20:00

imi ploua in gura!!

diana_k 1

24.10.2013, 08:40

ianculubita 1

24.10.2013, 08:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]