Carasul este pestele meu favorit dar in acelasi timp imi displace, pt care are oase multe :D
Carasul se curata si se spala bine. Se sterge cu un prosop de surplusul de apa si se pune foarte multa sare pe el.
Eu n-am avut gratar asa ca l-am facut pe o tabla. Am o tabla groasa pe care am fript carasii.
Intre timp, pe aceeasi tabla, coacem legumele.
Dupa ce s-au copt -rosiile, ardeii si ardeii iuti- ii decojim si ii taiem marunt.
Punem apa la fiert iar in apa adaugam legumele coapte, decojite si taiate. Lasam pana cand da in clocot, 10 min la foc mediu.
Punem sare si piper, dupa gust, iar apoi luam de pe foc.
Adaugam in zeama fierbinte usturoiul pisat si patrunjelul tocat marunt.
Cand carasii s-au facut, ii punem intr-un vas iar peste ei turnam zeama fierbinte.
Se pune un capac peste vas si se lasa pana se raceste, la noi n-apuca sa se raceasca.
Se mananca cu multa paine :))) si ardei iute, daca va mai tine gura. :D
Pofta buna!