Sandwich cu crema de branza de capra si somon

de Bucataras in Sandvisuri, 17 Mai 2013 | 4273 vizualizari

 

Am facut niste sandwich-uri tare vesele si gustoase, combinand doar cateva ingrediente: branza de capra, somon afumat si putina ceapa verde.

 

INGREDIENTE

  • 5 felii de paine toast alba
  • 150 g branza de capra Delaco
  • 100 g somon afumat
  • 20 g unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • Pt sosul de ceapa:
  • 4 cepe verzi cat mai crude
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingura vin alb
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sandwich cu crema de branza de capra si somon:

Am facut doua tipuri de sandwich:

1) unul cu doua straturi de crema (un strat de branza si somon si unul de sos de ceapa);

2) unul ( pentru cei mai putin curajosi) cu un singur strat de crema de branza si somon, in care am adaugat si putina ceapa verde tocata.                  

Am rupt somonul in bucati si l-am mixat impreuna cu branza, untul si uleiul de masline. Am obtinut o crema rozalie.

Am pregatit feliile de toast si le-am taiat marginile, pentru a arata cat mai frumos.

Pe o felie de paine am pus o lingura mare de crema, am nivelat, avand grija sa acopar bine, inclusiv la colturi. Am adaugat a doua felie deasupra. 

Am mixat ingredientele pentru sosul de ceapa. Am obtinut un sos verde, care face contrast cu crema rozalie. 

Am pus sosul de ceapa peste a doua felie de paine si am acoperit cu inca o felie.

Am taiat sandwich-ul pe diagonala.

Daca vi se pare prea pronuntat gustul de ceapa, puteti face varianta a doua de sandwich, care are aceeasi crema de branza, doar ca i-am adaugat putina ceapa tocata marunt.

Mie mi s-au parut foarte bune ambele variante.

 

TIPS-URI

1

ceapa se poate inlocui cu chivas, iar gustul e mai potolit

2

daca doriti sa predomine gustul somonului, puteti schimba cantitatile si sa puneti mai mult somon

Daca ti-a placut reteta noastra "Sandwich cu crema de branza de capra si somon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

loredanaaa 1

17.05.2013, 23:39

bune,am facut si eu dar cu ton,nu stiam cum se numeste painea.

Valclaudia 1

18.05.2013, 20:54

ce fain arata!!!

Geanina87 1

19.05.2013, 09:43

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de dovleac copt cu piept de pui