Am facut niste sandwich-uri tare vesele si gustoase, combinand doar cateva ingrediente: branza de capra, somon afumat si putina ceapa verde.
Am facut doua tipuri de sandwich:
1) unul cu doua straturi de crema (un strat de branza si somon si unul de sos de ceapa);
2) unul ( pentru cei mai putin curajosi) cu un singur strat de crema de branza si somon, in care am adaugat si putina ceapa verde tocata.
Am rupt somonul in bucati si l-am mixat impreuna cu branza, untul si uleiul de masline. Am obtinut o crema rozalie.
Am pregatit feliile de toast si le-am taiat marginile, pentru a arata cat mai frumos.
Pe o felie de paine am pus o lingura mare de crema, am nivelat, avand grija sa acopar bine, inclusiv la colturi. Am adaugat a doua felie deasupra.
Am mixat ingredientele pentru sosul de ceapa. Am obtinut un sos verde, care face contrast cu crema rozalie.
Am pus sosul de ceapa peste a doua felie de paine si am acoperit cu inca o felie.
Am taiat sandwich-ul pe diagonala.
Daca vi se pare prea pronuntat gustul de ceapa, puteti face varianta a doua de sandwich, care are aceeasi crema de branza, doar ca i-am adaugat putina ceapa tocata marunt.
Mie mi s-au parut foarte bune ambele variante.
1
ceapa se poate inlocui cu chivas, iar gustul e mai potolit
2
daca doriti sa predomine gustul somonului, puteti schimba cantitatile si sa puneti mai mult somon