Sunt foarte bune acestea
Pentru aluat,
Faina o cernem si o punem intr-un bol. In mijlocul ei adaugam 4 linguri de ulei,sarea si apa Framantam pana obtineti un aluat destul de gros dar mai moale decat cel de paine .Formam din aluat o bila pe care o ungem pe deasupra cu un pic de ulei , o acoperim cu un prosop curat si o lasam deoparte pana pregatim umplutura
Pentru umplutura
Cartofii trebuie sa ii fierbem in coaja sau curatati si taiati cubulete .Daca ii fierbeti curatati sa nu uitati sa puneti in apa putina sare .
Reteta originala spune sa fierbem cartofii in coaja, eu i-am fiert curatati si au fost oke.
Ceapa verde o tocam destul de marunt cu frunze cu tot iar ghimbirul il razuim .
Cand cartofii sunt fierti pregatim o tigaie cu 2 linguri de ulei . Vom cali foarte putin ceapa , ghimbirul si cartofii (cam 3 minute dureaza totul). Luam de pe foc si razuim branza feta peste cartofi .
Amestecam bine si gustati sa fie potrivit de sarat.
Punem deoparte acest amesteca si luam din nou aluatul.
Framantam din nou aluatul putin si forma din el 10 bile . Fiecare din ele o vom intinde cu sucitorul pana obtinem o foaie rotunda cu un diametru de 10-12 cm. Vom taia in jumate foaia si tragem un colt pana obtinem un con . Marginile le lipim , luam conul in mana si il umplem cu o lingura de cartofi . Lipim foarte bine marginile , putem apasa usor cu furculita , astfel vom avea si un aspect mai frumos.
Procedam la fel cu toate bilele .
Intr-o tigaie cu pereti mai inalti punem ulei cam de 2 degete , si cand este cald scufundam in el cate samosa ne incap, eu am pus cate 6 o data . Le rumenim pe o parte si alta , le scurgem de ulei si servim calde .
1
pentru cei care tin post se poate renunta la branza