Saltimbocca cu capere si verzisoare de Bruxelles

de Sidy in Porc, 5 Feb 2013 | 4367 vizualizari

 

Saltimbocca se face de obicei din carne de vitel, dar aveam un cotlet de porc atat de frumos ca era pacat de el sa nu-l fac astfel.
Se face atit de repede si este atat de buna aceasta mancare, incat cu siguranta o voi repeta de mai multe ori ,iar verzisoare de Bruxelles sunt o garnitura nesperat de buna..
Din pacate verzisoare la noi nu sunt atat de apreciate, pe cat merita.
Dupa cum ii spune si denumirea "saltimbocca "= sare in gura...deci este o mancare mirifica.
Incercati si nu veti regreta....

 

INGREDIENTE

  • pentru friptura
  • 1 kg cotlet de porc fara grasime
  • 8 felii prosciutto
  • 50 g unt
  • 100 ml vin alb
  • 200 ml supa de carne
  • 2 linguri faina
  • salvie
  • 70 g capere
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper
  • pentru varza de Bruxelles
  • 700 g varza de Bruxelles
  • 1 ceapa
  • 50 g unt
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita amidon
  • nucsoara
  • marar verde
  • cimbru
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saltimbocca cu capere si verzisoare de Bruxelles:

Se taie cotletul felii- aproximativ 8 felii - si se bat ca pentru snitele , intre doua folii de plastic.

Pe fiecare felie de cotlet asezam cate o felie de prosciutto pe care o apasam bine cu mana sa se lipeasca de cotlet.

Pe partea cealalta a cotletului pe care o dam cu sare si piper proaspat macinat , presaram frunze de salvie uscata pe care le presam cu mana sa se lipeasca si ele bine de cotlet.

Trecem apoi cotletele prin faina , pe ambele parti , dar le scuturam de excesul de faina.

Intr-o tigaie non aderenta punem uleiul si 25 g unt la topit .Punem cotletele la prajit cu sunca in jos  si le lasam sa se rumeneasca frumos 2-3 minute pe o parte si alte 2-3 minute pe partea cealalta.

Procedam la fel cu toate feliile de cotlet pina se prajesc toate si le tinem la cald.

Adaugam vinul in tigaie si-l lasam sa dea cateva clocote, apoi adaugam supa , acoperim si lasam sa fiarba pina scade putin.

Untul ramas - 25 g- il adaugam in sos si il lasam sa fiarba pina se topeste untul, apoi adaugam toate cotletele si caperele si lasam sa fiarba impreuna vreo 15 minute, pina cand sunt gata.

Preparam intre timp verzisoarele de Bruxelles, pe care le fierbem in apa cu sare vreo 15-20 de minute, dupa ce le-am spalat.

Eu am avut verzisoare proaspete fara frunze uscate, dar se poate prepera si garnitura din verzisoare congelate.

Dupa ce au fiert verzisoarele, le strecuram.Pastram o canita.

Ceapa curatata o tocam marunt apoi o sotam in untul ce l-am pus la topit intr-un vas.Cand ceapa devine ca o pasta , adaugam verzisoarele fierte, ceasca cu apa in care au fiert verzisoarele , laptele, sare, piper si nucsoara.

Lasam 20-25 de minute sa se inabuse , apoi presaram lingurita de amidom peste verzisoare, adaugam cimbrul si mararul verde si lasam sa dea 1-2 clocote. Cine doreste poate adauga si putina smantana pentru gatit.

La servire , pe farfurie, alaturi de saltimbocca punem o paleta cu verzisoare de bruxellles si cu sos.

Veti fi incantati de ce aroma desavarsita are cotletul in combinatie cu verzisoarele.

Pofta mare sa aveti !

Daca ti-a placut reteta noastra "Saltimbocca cu capere si verzisoare de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

nico15 1

05.02.2013, 20:53

Mai este ceva, am venit si eu, delicioasa.

Criss 1

06.02.2013, 05:31

Foarte fain arata.

alinaelena88 1

07.02.2013, 10:14

Cred ca ma duc sa-mi cumpar ce trebuie si chiar astazi fac si eu. Arata prea delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc in sos de unt cu ceapa verde si piure