Saleuri cu branza - reteta de la Gaby

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 17 Sep 2013 | 5597 vizualizari

 

Am vazut reteta la Gaby si m-a tentat fiind cu branza in compozitie .
Am mai adaugat dupa mine cascaval , si au iesit delicoase.
Este o reteta simpla si foarte ieftina .

 

INGREDIENTE

  • 250 gr branza de vaci
  • 150 gr unt
  • 300 gr faina
  • sare
  • 100 gr cascaval
  • 1 ou

Optional : chimen , susan , mac Optional : chimen, susan , mac

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleuri cu branza - reteta de la Gaby:

Untul la temperatura camerei il punem intr-un vas impreuna cu faina , branza de vaci scursa bine si cascavalul razuit si sarea . Amestecam bine toate ingredinetele pana cand obtinem un aluat usor lipicios . In functie de cat de scursa este branza, si de cata apa are untul, poate mai trebuie adaugata putina faina . Acest aluat il acoperim cu o folie si il punem in frigider pentru 2 ore .

Dupa 2 ore il scoatem si il intindem cu sucitorul pana obtinem o foaie de 0.5 cm grosime ( aproximativ ). Este mai bine sa fie mai gros decat sa fie subtire . Oul il batem putin cu furculita si il intindem peste aluat . Taiem aluatul in fasii si presaram deasupra chimen, susan, mac ( ceea ce va place ) sau chiar cascaval razuit .

Asezam in tava , dar sa nu fie lipte, si dam la cuptor cam 15 minute .

TIPS-URI

1

cascavalul l-am pus eu , nefiind trecut in reteta luata de pe site de la Gaby

2

eu le-am presarat cu chimen o parte si alta parte cu susan

3

se pastreaza mult

Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri cu branza - reteta de la Gaby" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Raluca57 1

22.09.2013, 15:33

Foarte bune saleuri!!!! am inlocuit cascavalul cu telemea si au iesit f gustoase. S-au terminat prea repede, deci nu stiu cum se pastreaza dupa 2-3 zile. Maine fac portie dubla!!!

anca_rm 1

22.09.2013, 22:24

Raluca ma bucur ca iti place

anca_rm 1

22.09.2013, 22:24

Eu ziceam doar ca se pot pastra in caz ca raman , nici la mine nu au ramas

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saratele