pentru 4 lipii:
pentru umplutura:
pentru sos:
Pentru lipii se incalzeste usor laptele,se adauga drojdia,zaharul si 5 linguri faina,se amesteca bine si se lasa la dospit maiaua 10 min.
Se cerne faina,se face o groapa in mijloc,se adauga maiaua,se amesteca cu mana,se pune sare,ulei si se framanta pana nu se mai lipeste de maini.Se lasa 10 min.
Se imparte aluatul in patru,se formeaza lipiile cu sucitorul si se coc in tigaie.Se lasa la racit in prosop.
Pentru umplutura,se spala si se curata legumele,se toaca cuburi.
Verdeata se toaca marunt
Pieptul de pui se spala,se usuca pe un prosop de bucatarie.Se prajeste in ulei apoi se taie cuburi , se pune intr-un bol si se acopera.
Legumele se soteaza in ulei,se condimenteaza dupa gust,se scot intr-un bol si se acopera.Telemeaua se taie cuburi.
Pentru sosul de usturoi se piseaza bine cateii de usturoi,se adauga uleiul si se amesteca bine pana se leaga,se adauga smantana,sare,piper,patrunjel verde tocat si se amesteca pana capata o consistenta omogena.
Se ung lipiile cu sos de usturoi,se pun cateva bucati de piept de pui,se adauga 2-3 linguri de legume,cateva cuburi de branza,salata verde,patrunjel verde,se ruleaza.