Se dezgheata salaul si se taie in bucati .Eu l-am taiat in 6 bucati. Se pastreaza in frigider, pana sunt gata legumele cu sos.
Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete. Se fierb 1 ora, maxim 1 ora si 30 minute.
Se amesteca 800 ml apa cu pasta de rosii, sare, ulei, boia dulce si iute, dafin si se toarna intr-o tava de 36x23 cm. Se taie ceapa julienne, morcovii rondele sau mai mici (in cazul in care sunt mari). Puneti legumele in tava ,peste amestecul de apa cu condimente. Se introduce in cuptorul preincalzit, timp de 30 minute,la foc mare, pana incepe sa fiarba , apoi la flacara mica.
Scoateti tava si este momentul sa adaugati salaul (care se unge cu ulei) si restul de apa, cam 300 ml. Introduceti din nou in cuptor, timp de 50 minute (la fel-foc mare, apoi foc mic). Adaugati usturoiul tocat marunt si mai lasati 10 minute. Daca vi se pare prea lichid sosul, dati ochiul putin mai mare (dar urmariti, sa nu se arda!). Lasati tava in cuptor la caldura, pana se fac cartofii (inchideti ochiul).
Cartofii se scurg, si se pregatesc pe rand, pentru ca se fac terci. Se pun cateva linguri de ulei intr-o oala, se pune o parte de cartofi scursi, sare si se amesteca cateva minute, pana incep sa se lege si nu se mai mai vada uleiul. Nu amestecati prea mult, numai cat este necesar. Se scot si se continua, la fel si cu restul de cartofi.
Pestele se serveste cu cartofi si legume cu sos. Mi-au iesit 3 portii.