Tunisia e tara de care m-am indragostit definitiv si iremediabil, cu multi ani in urma. In 2006 am petrecut momente de vis acolo. Dar atunci, nu ma interesau prea mult retetele culinare. Ulterior insa, m-am indragostit si de bucataria orientala si am cautat retete simple si accesibile, pe care sa incerc si eu sa le gatesc. Aceasta salata, care se numeste mechouia, este una destul de simpla si contine legume coapte, ton Sun Food, masline, oua fierte.
Legumele spalate si curatate se pun intr-o tava pe hartie de copt si se coc in cuptor. Se pot coace si pe plita sau gratar, dar mie mi-a fost mau usor sa le coc pe toate odata in cuptor. Dupa ce s-au copt, se curata de coaja si se taie marunt. Se adauga sare, piper, oregano si ulei de masline. Se pune salata pe un platou, deasupra se pune tonul maruntit, scurs de ulei si se decoreaza cu masline si felii de oua fierte. O reteta delicioasa si sanatoasa, pe care va recomand sa o incercati.