Salata de cartofi cu sprot afumat

de alinutza1983 in Salate, 16 Oct 2010 | 8632 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi mari
  • 1 conserva sprot
  • 10-12 masline
  • 1 castravete acru 
  • 1-2 gogosari acri

Pentru sos: 

  • 5-6 catei usturoi
  • 3 lg ulei 
  • 1 lg mustar 
  • piper macinat
  • 1/ 2 lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de cartofi cu sprot afumat:

1. Se spala cartofii si se fierb in apa cu sare; cand coaja incepe sa crape usor se arunca apa si se curata cartofii cat sunt calzi; se taie cuburi mici, se stropesc cu ulei si se aseaza intr-un vas incapator. 2. Se curata sprotul afumat, se rupe in bucati si se amesteca peste cartofi; la fel se va proceda cu maslinele , castravetele si gogosarii acri. 3. Preparam un sos din : mustar, ulei, zeama de la lamaie, sare, piper si usturoiul tocat marunt. Acest sos se toarna peste cartofi, se amesteca usor, se lasa la rece o ora si serveste cu paine prajita..

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cartofi cu sprot afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

gaby_duceag 1

16.10.2010, 13:28

ca de gatit mai rarut la Gaby, medi stie

gaby_duceag 1

16.10.2010, 13:28

corinutzo..nah..suflu si io-n iaurt)))

alinutza1983 1

16.10.2010, 14:38

...nu va mai ciondaniti fetelor!..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]