Se prepara chiftelutele dupa reteta urmatoare de aici
Chiftelutele se racesc si se presara cu diferite condimente pentru ca sa se marineze . In cazul de fata am presarat peste ele piper negru macinat si putin curry.
Usturoiul se taie felii.
Separat se taie in cubulete mai mari castravetii, ardeiul rosul.
Se adauga ciupercile marinate si maslinele verzi.
Daca doriti, se marineaza ardeiul rosu taiat cu 2 linguri de otet amestecat cu o lingurita de zahar timp de 15 minute. Dupa aceea, ardeiul marinat se adauga in vasul cu toate ingredientele pentru salata si se adauga chiftelutele marinate.
Separat se amesteca bine uleiul de masline cu o lingura de mustar iute si se toarna peste vasul cu produsele taiate. Se adauga ceapa verde taiata si se amesteca bine. Se lasa sa se marineze bine salata timp de 2-4 ore. Cu cit mai mult timp se marineaza cu atit este mai gustoasa.
Este o salata foarte picanta , linga care noi punem un paharel de tarie.