Salata orientala cu peste afumat

de Oana in Salate, 4 Mar 2010 | 23626 vizualizari

 

Foarte satioasa, extrem de buna, noua ne place mult!

 

INGREDIENTE

  • un macrou afumat- la vid
  • 3 cartofi mari
  • 2 oua
  • o jumatate ardei gras rosu
  • o jumatate castravete
  • o mana de masline negre
  • o ceapa rosie mica
  • cateva fire de patrunjel verde
  • cateva fire de chives
  • 2 linguri mari cu sos tartar (sau maioneza)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet
  • sare
  • piper alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata orientala cu peste afumat:

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja, apoi se scot si se lasa la racit. Ouale se fierb 4-5 minute, apoi se pun in apa rece, se racesc si se curata de coaja. Maslinelor li se scot samburii si se taie rondele. Pestele se curata de oase si se rupe in bucati mici. Celelalte legume se spala bine, ceapa se curata si se taie solzisori, la fel si ardeiul gras. Castravetele se taie rondele.

Intr-un castron mare se pun cartofii reci, curatati si taiati cuburi maricele, apoi ouale taiate pe jumatate si apoi felii. Se adauga si restul ingredientelor. Uleiul se amesteca cu otetul, sare si piper si se toarna peste salata, impreuna cu sosul tartar sau maioneza. Se presara patrunjelul spalat si taiat fin si se amesteca salata cu grija. La final se presara cu coditele de chives taiate marunt.

Merge de minune cu paine prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata orientala cu peste afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata cu cartofi, masline si somon