Salata fructata de cus-cus cu citrice

de klausenburger_adica Lacrima in Salate, 5 Ian 2012 | 8971 vizualizari

 

In acest an, bazandu-ma pe experienta anilor trecuti am intocmit mult mai atent meniurile astfel incat, cina dintre ani sa nu fie una prea consistenta si sa nu le dea dureri de cap ori de ficat oamenilor.

La fel, primul pranz din 2012, si el marcat de prezenta prietenilor si a familiei la masa, l-am gandit ca o celebrare mai degraba a papilelor gustative decat a satietatii, cu un meniu echilibrat, in care gusturile sa fie surprinse la fiecare imbucatura.

Am obtinut oameni fericiti, daca e sa ma iau dupa reactiile lor din timpul meselor si dupa, cand se minunau ca nu se simt incarcati desi au mancat copios si consistent, iar eu am mai invatat ceva, experimentand :).

 

INGREDIENTE

  • 300 gr cus-cus/bulgur fin 
  • 3 portocale potrivite ca marime  
  • 1 lamaie
  • 1 grapefruit mai mare
  • 1 rodie mai mare
  • 300 gr piept de pui dezosat si fara pielita
  • sare, piper, ulei din samburi de struguri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata fructata de cus-cus cu citrice:

Cum se face?

1.  Taie din pieptul de pui fileuri, pe care le bati usor cu un ciocan special de bucatarie; sareaza si pipereaza fileurile de piept de pui si prajeste-le pe grill, apoi lasa-le la racit;

2. alege un cus-cus fin, facut din grau si nu din aluat de taietei; il poti gasi pe rafturile hypermarket-urilor la preturi bune; pregateste un platou sau o cratita intinsa si un ibric, la fel si o salatiera;

3. pune la fiert in ibric 100 ml apa, sucul stors de la o jumatate de portocala, sucul stors de la o jumatate de lamaie, putina sare; cand amestecul clocoteste, ia-l de pe foc si varsa-l in platou, sau in cratita pregatita dinainte, in care ai pus o lingura de ulei din samburi de struguri; adauga 150 gr cus-cus-ul in ploaie (trebuie ca apa si cus-cus-ul sa fie in proportie de 1:1); acopera recipientul si lasa-l sa stea 5 minute; dupa 5 minute afaneaza cus-cus-ul cu o furculita, usor, sa nu-l terciuesti; goleste cus-cus-ul in salatiera si repeta procedura pentru cantitatea ramasa;

4. decojeste grapefruitul, restul de portocale, taie-le in cuburi potrivit de mari; scoate semintele de rodie si pastreaza sucul;

5. taie pieptul de pui prajit pe grill si racit in fasii lungi si subtiri si amesteca-le cu fructele si cu cus-cus-ul oparit; mai adauga sare daca e cazul si sucul de rodii; amesteca usor cu o furculita pana se combina armonios ingredientele si lasa la rece, acoperit, pentru minim 30 de minute sa se intrepatrunda gusturile.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca rodia are prea multe seminte, pastreaza-le intr-o cana/pahar si adu-le la masa in momentul servirii, ca mesenii sa-si poata completa salata dupa cum simt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata fructata de cus-cus cu citrice" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Charoset-salata de fructe israeliana