Pentru maioneza:
Limba de porc se spala foarte bine, se fierbe in oala sub presiune, se curata bine de pielitele de deasupra si se taie in feliute subtiri. Castravetii murati ii curatam de coaja si ii taiem in cubulete de aceeasi marime, se lasa la scurs. Fierbem un ou tare, taiem ceapa brunoisse
Dupa ce oul a fiert se decojeste si se va taia cubulete se amesteca cu ceapa, castravetii si maslinele feliate.
Trecem la pregatirea maionezei din galbenusul de ou, ulei si mustar+ se va amesteca bine si se va adauga, sare, un praf de piper alb si zeama de lamaie. Pentru a nu fi un preparat greu in maioneza preparata de noi adaugam si iaurtul, amestecam bine si adaugam peste salata noastra(atentie la castraveti trebuie sa fie foarte bine scursi altfel salata datorita excesului de lichid va aparea dizgratioasa).
Saram, piperam adaugam si un praf de boia, dupa preferinta: iute, dulce sau afumata. Decoram ca in imaginile alaturate si servim.
Pofta Buna!