Stiu ca sunt retete diferite chiar si pentru salata de vinete,aceasta este reteta mea proprie.
Pentru salata de vinete:
Maioneza:
Condimente:
Decor: frunza verde de patrunjel , masline ,rosii cherry
Vinetele se inteapa ,de cateva ori cu furculita ,inainte de a le introduce la cuptor.Cuptorul se preincalzeste,apoi se adauga vinetele pe tava si se lasa sa se coaca la 160 grade,circa o ora.
Apoi se scot de la cuptor,se curata de coaja,se toaca marunt.
Se taie ceapa marunt si se amesteca cu sarea si piperul,dupa gust.
Se prepara maioneza dintr-un galbenus de ou,in care se pune o lingurita de mustar.Da un gust mai bun si micsoreaza riscul de a se taia maioneza.Se pune tot cate putin ulei ,pana este cam o cescuta de cafea plina de maioneza.
Cand este gata se amesteca cu salata de vinete,dupa dorinta ,se lasa 2 linguri de maioneza pentru decorat.
Apoi se decoreaza dupa gust cu rosii,patrunjel,masline sau ce doriti:D
Pofta buna!:)
1
mustar amestecat cu galbenus,inainte de a prepara maioneza.reduce riscul de a se taia si ii da un gust mai bun.