Salata de vinete cu iaurt si patrunjel verde

de burdulea56 in Salate, 14 Iul 2012 | 4976 vizualizari

 

Pentru ca mai am in congelator vinete si ar trebui sa fac loc celor din anul acesta, pentru ca afara e o caldura sufocanta si nu vreau sa coc vinete, am scos o punga din congelator, am lasat-o sa se dezghete si am facut o salata minunata de vinete, insa fara maioneza. Am vrut de data aceasta ceva usor racoritor. Va propun sa incercati reteta mea, cu siguranta o sa va placa si veti dori sa mai preparati aceasta salata de vinete, toata vara.

 

INGREDIENTE

  • 500 g vinte coapte,
  • 1 iaurt mic (150 g),
  • 3 catei de usturoi,
  • 50 ml ulei,
  • patrunjel verde (eu am folosit fix o legatura),
  • sare dupa gust,
  • zeama de la 1/2 lamaie.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete cu iaurt si patrunjel verde:

Puneti vinetele intr-un vas, adaugi putin iaurt, amestecati, adaugati putin ulei si amestecati iar, procedati ca si la maioneza, pana incorporati tot iaurtul si uleiul, adaugati usturoiul zdrobit cu presa, patrunjelul tocat marunt, zeama de lamaie, potriviti gustul de sare, omogenizati bine salata si serviti cu rosii , ardei gras, ardei iute, dupa pofta inimii, dar musai cu pita proaspata

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete cu iaurt si patrunjel verde" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (30)

olivee 1

18.09.2012, 22:28

bunaa

burdulea56 1

06.12.2012, 21:54

Multumesc pt incredere, prieteni!

mihaelar63 1

07.05.2019, 09:34

Salata de vinete, este in toul preferintelor noastre !!!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
"Caviarul Saracului" a la Jamie Oliver