Pentru ca de la un timp, salata clasica de vinete nu mai are nicio trecere spre papilele gustative ale membrilor familiei mele si cum am cam umplut congelatorul cu vinete, m-am gandit sa combin retetele Gabytei("Salata de vinete cu ciuperci" si "Salata de vinete cu ardei copt") intr-una singura.
A iesit o salata delicioasa si s-a mancat cu pofta.
Decongelam vinetele si le scurgem bine.
Curatam ceapa si o tocam solzisori mici.
Scurgem ciupercile si le tocam mai micute(eu am avut ciuperci feliate).
Ardeiul(eu am avut tot la congelator) il tocam marunt.
Peste ceapa tocata punem vinetele si le batem bine cu tocatorul pana le maruntim.
Amestecam intr-un bol toate ingredientele si le asezonam cu sare, dar nu prea multa pentru ca vom adauga sare si in maioneza.
Pentru maioneza, amestecam oul cu mustarul si usturoiul pisat sau strivit.
Adaugam putina sare si incepem sa mixam picurand putin cate putin ulei, pana ajungem la textura pe care o dorim.
Amestecam maioneza cu celelalte ingrediente, gustam si daca mai este nevoie, mai adaugam sare.
Pofta buna!
1
Daca maioneza se ingroasa mult si nu s-a obtinut cantitatea dorita, se poate dilua cu putina apa minerala(1 lingurita), apoi se va continua mixarea picurand ulei.