Salată de vinete cu ceapă

de carmenvlad in Mancaruri de post, 20 Aug 2011 | 6130 vizualizari

 

Se spune despre vinete că fac parte din bucătăria tradiţională turcească, dar eu ştiu că încă din copilăria mea îndepărtată, mama mea făcea o salată minunată de vinete cu ceapă şi o zacuscă nemaipomenită. Este una din legumele mele preferate şi tot timpul a făcut parte din ingredientele mele pentru o mâncare reuşită. Cel mai mult îmi plac vinetele coapte pe jar, aroma lor şi mirosul uşor de ars, fumul care te învăluie şi scânteile care sar, fac din coptul vinetelor un răsfăţ. Dar şi la aragaz sunt bune de copt şi apoi bune de mâncat.

 

INGREDIENTE

 

  • 4 vinete potrivit de mari
  • 1 ceapă potrivită
  • 50 ml ulei de floarea soarelui, Untdelemn de la Bunica pentru salate
  • Sare şi piper după gust

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de vinete cu ceapă:

 

Vinetele se pun la copt într-o tava tapetată cu hârtie de copt. Se coc la foc iute, aproximativ 40 de minute  (se întorc din când în când  ca să se coacă pe toate părţile). Se curăţă calde de coajă (eu mă ajut de un cuţit de plastic, ţin vânăta de codiţă şi cu cuţitul dau coaja jos), se pun în strecurătoare şi se lasă să se scurgă toată zeama din ele. Se toacă mărunt cu un cuţit de plastic sau unul de lemn (metalul oxidează şi dă un gust amar), se pun într un castron, se adaugă ceapa tocată mărunt şi se mixează cu uleiul turnat în fir subţire, ca la maioneză. Se potriveşte de sare şi piper.

Se serveşte pe felii de pâine proaspătă cu roşii şi ardei copţi.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de vinete cu ceapă" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de fasole uscata