Intr-o tava de cuptor in care am pus folie de aluminiu, am pus vinetele si ardeii la copt in cuptor. Dupa ce s-au copt am lasat la racit si sa se scurga zeama din vinete. Vinetele si ardeii se curata de coaja. Vinetele se toaca cu o lingura in cazul meu, ardeii i-am taiat bucatele. Am pus si vinetele si ardeii intr-un castron, am pus sare si am amestecat cu 2-3 linguri de ulei.
Separat am facut maioneza din 2 galbenusuri crude, peste care am pus un praf de sare, am pus 2 lingurite de mustar si zeama de lamaie. Am amestecat cu lingura de lemn, dupa care in fir subtire am turnat ulei si am amestecat pana a iesit cantitatea de maioneza dorita.
Am amestecat vinetele, ardeii cu maioneza si ceapa tocata marunt. Mie imi place sa simt ceapa in salata asa ca nu fff marunt. Se poate da si prin razatoarea mica pentru finete.
Pofta buna