Vara, salatele ocupă primul loc în topul preferinţelor. Diversitatea de fructe şi legume proaspete te duc cu gândul la fel şi fel de combinaţii care mai de care hrănitore, răcoritoare şi pline de gust.
Spălăm ardeiul, îl ştergem de apă şi îl coacem pe flacăra aragazului. Îl punem în pungă de nailon să se aburească bine (se va curăţa mai uşor). Îl curăţăm de coji şi îl tocam mărunt.
Spălăm, curăţăm şi tocăm mărunt şi celelalte legume. Peste ceapă punem o lingură de ulei de măsline şi un praf de sare pentru a se înmuia.
Avocado se spală, se taie în două, se scoate sâmburele şi se stopeşte cu zeamă de lămâie (pentru a preveni oxidarea). Se taie cuburi.
Tocăm şi frunzele de mentă.
Se amestecă toate ingredientele. Se potriveşte gustul de sare, piper, ulei şi zeamă de lămâie.
Servim cu pâine proaspătă sau prăjită sau în lipii.