Preparăm maioneza din 2 gălbenușuri, muștar, zeamă de lămâie și ulei. Când este gata maioneza o amestecăm cu cățelul de usturoi tocat foarte fin și mărarul tocat mărunt.
Într-o tigaie topim untul și călim câte 2 minute pe fiecare parte surimi. Se scot pe un platou și se lasă la răcit, după care se taie în 3-4 bucățele. Roșiile Cherry se taie în patru, castraveții se taie în două, apoi feliuțe, iar ceapa verde se toacă mărunt. Avocado se taie în două, se înlătură sâmburele, se curăță de coajă și se taie pe lung feliuțe subțiri.
Într-un castron amestecăm bucățile de surimi cu roșiile, castraveții, ceapa verde și avocado. Condimentăm cu sare și piper și turnăm sosul de maioneză. Amestecăm ușor până la omogenizare.
În 4 cupe aranjăm frunzele de salată, apoi punem salata de surimi și ornăm cu mărar.