Aceasta salata este foarte hranitoare si sanatoasa pentru organism, atat pentru calitatile nutritionale ale sfeclei, cat si pentru cele ale boabelor de hrisca. Este o salata racoroasa si hranitoare prin beneficiile pe care ni le aduce sfecla in stare sa naturala – lupta cu obezitatea, amigdalita sau cu bolile de inima, cat si boabele de hrisca – previn diabetul, cancerul sau Alzheimerul.
Este o salata extrem de revigoranta si de exotica, lasati-va curprinsi de prospetimea ei si-i veti simti beneficiile din plin. Pe langa toate astea, este o salata care se pregateste extrem de repede, frumoasa si colorata de care cu siguranta veti fi incantati.
Pentru a ne bucura de toti nutrientii din sfecla, desigur ca a trebuit sa folosim acest aliment in stare cruda. Drept pentru care am ales o sfecla rosie marisoara pe care am curatat-o de coaja si am dat-o pe razatoare. Alaturi de sfecla data pe razatoare, intr-un castron am taiat cuburi un ardei capia mare, ardei iute si verdeta, adica marar si patrunjel proaspete.
Aici am adaugat si boabele de hrisca fierte in prealabil. Boabele de hrisca pot fi folosite in salata si in starea lor naturala. Sunt putin crocante, daca nu le gasiti suparatoare pentru dinti, ele pot fi adaugate in salata fara a fi fierte. Un secret pe care vreau sa vi-l impartasesc: daca urmeaza sa nu consumati salata imediat, boabele de hrisca se vor umfla de la zema din salata si se vor inmuia.
Dupa ce am adaugat boabele de hrisca in salata, urmatorul pas a fost sa asezonez cu mirodenii – oregano, busuioc si piper alb. Ca o mica paranteza – sfecla are un gust dulce, pentru cine doreste se poate adauga si un praf de sare.
La final am stropit cu ulei de masline si otet balsamic.