Bun găsit!
Astăzi vă împărtăşesc o reţetă "contra risipei alimentare"!
Eram pe punctul de "a arunca" un rest de măncărică de fasole păstăi pe care "îl alergam" prin frigider de câteva zile. Dar atunci, am început să mă gândesc la mâinile istovite ale bunicii, muncite şi arse de Soare, la toată seceta care a fost anul ăsta şi zău că mi-a venit să plâng şi să mă cert pentru faptul că sunt nerecunoscătoare şi nu merit ceea ce mi se oferă!
Aşadar...m-am răzgăndit iar rezultatul a fost unul salvator, foarte bun şi apreciat!
Spălăm foarte bine cartofii cu periuţa de legume şi îi punem la fiert în coajă. Alegem cartofi mici, sănătoşi pentru a fierbe repede şi uşor. După ce au fiert îi scurgem de apă şi începem să-i curăţăm.
Fierbem pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj ( în oala de fiert pastele, punem apă, aducem la fierbere, după care adăugăm sarea şi pastele; fierbem conform timpului inscripţionat pe ambalaj; le scurgem şi le clătim cu apă caldă pentru a înlătura amidonul dar păstrându-le calde).
Cât timp fierb pastele, tăiem cârnăciorii bucăţi potrivite.
Într-o tigaie încălzim uşor fasolea şi bucăţile de cârnăciori.
Când toate ingredientele sunt pregătite şi calde, începem să le amestecăm.
Potrivim gustul de sare şi piper (eventual ulei).
Presărăm brânza de burduf, ornăm cu verdeaţă şi servim!
Poftă bună!