Salata de legume cu quinoa alba si branza

de Merisor in Salate, 10 Mai 2019 | 3871 vizualizari

 

In ultima perioadă salatele nu au lipsit din meniul nostru, iar de data aceasta am ales să prepar o Salată de legume cu quinoa albă și brânză, plină de savoare și culoare.
Cu o brânză de capră, sărată și onctuoasă, cu rucola, cu ceapă verde cu bulb roșu și multe legume colorate, îmbrățișate de quinoa albă, nu a putut fi decât foarte gustoasă.
Eu altceva nici nu am mai servit la masă.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr rucola
  • 200 gr roșii cherry
  • 2 castraveți fabio
  • 1 ardei gras, roșu
  • 2 fire de ceapă verde cu bulb roșu
  • 1 ceașcă(150 ml) de quinoa albă
  • 2 cești apă
  • 1/4 linguriță sare
  • Pentru dressing:
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare după gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de legume cu quinoa alba si branza:

Mai întâi clătim bine quinoa în apă rece. Punem quinoa într-o sită deasă si o clătim în 2-3 ape pentru a scăpa de stratul de saponină cu gust nu foarte plăcut. Punem quinoa la fiert în apă cât de două ori volumul acesteia. Adăugăm și puțină sare. Quinoa fierbe foarte repede și își va mări consistent volumul. o lăsăm apoi la răcit, timp în care pregătim restul ingredientelor. Spălăm legumele și salata rucola și le lăsăm la scurs. Tăiem legumele în cuburi mici, respectiv rondele - ceapa verde. Le amestecăm într-o salatieră. Tăiem și brânza tot în cuburi mici și o lăsăm deoparte, pentru că o adăugăm mai spre final. Dressingul este cel clasic din zeamă de lămâie cu ulei de măsline și puțină sare, puse după gust. Cu acest dressing stropim amestecul de legume din salatieră. Adăugăm apoi quinoa hidratată și rucola, le amestecăm ușor, apoi adăugăm și cuburile de brânză. Servim salata simplă, fără pâine, sau alte preparate, dar o putem servi la fel de bine și alături de o garnitură.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de legume cu quinoa alba si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui