La aceasta reteta nu va dau cantitati exacte, am facut dupa ochi si dupa gustul nostru.
Reteta romaneasca
Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja in apa cu 1 lg de sare. Cand intra furculita usor in ei, ii scurgem si ii lasam sa se raceasca apoi ii curatam de coaja.
Morcovii ii curatam si ii punem la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce au fiert, se scurg si ii lasam la racit.
Mazarea o punem la fiert daca e din aceea cruda, din gradina, daca nu, folosim mazare din conserva care nu mai necesita fierbere. Eu am uitat sa pun dar a fost buna si fara.
Preparam maioneza dintr-un ou fiert si unul crud si cca 300 ml ulei. Punem si mustarul in maioneza si o dam la rece pana pegatim legumele.
Taiem cartofii, morcovii si castravetii in cubulete mici. Intr-un vas larg se pun toate legumele, punem sarea si piperul si amestecam bine. Adaugam maioneza (pastram si pentru decor vreo 4-5 lg) si amestecam bine. Mai gustam sa vedem daca mai trebuie sare sau piper.
Daca suntem multumiti de gust, asezam salata in boluri sau cutii, ungem deasupra cu maioneza si ornam dupa imaginatie.
1
Se poate adauga in salata si carne de pui taiata marunt.