Salata de iutari la borcan

de Ksenya in Mancaruri de post, 8 Aug 2013 | 16864 vizualizari

 

Aceasta salata se prepara usor si este excelenta iarna langa o friptura de porc de Craciun ,are o aroma deosebita.

 

INGREDIENTE

  • iutari
  • otet de 9 grade
  • sare
  • foi de dafin
  • usturoi
  • borcane de 750-800 g
  • apa
  • sare
  • boabe piper
  • buchet de marar (partea florala)
  • enibahar
  • rodele de ceapa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de iutari la borcan:

Culegem ciupecile din cele mai sanatoase.

Le curatam de pamant,le spalam in cateva ape,le punem intr-o oala incapatoare,de la momentul de cand da in clocot lasam inca 15 min.

Le scoatem si le scurgem intr-o sita,lasam sa se racoreasca pentru a putea la le taiem felii mai mari.

Feliile le punem in borcane bine spalate cu cate la un borcan se pun: 2 catei de usturoi ,4 boabe de ienibahar ,8 boabe de piper ,2-3 rondele de ceapa si buchetul de marar.La sfarsit se toarna marinada preparata din o parte otet 2 parti apa,se da in clocot,se toarna marinada in borcane, se infileteaza  bine si se pun la cuptor pentru 10 minute,la foc mic.Se opreste cuptorul si se las borcanele pana se racesc complet.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

La prepararea salatei se scurge zeama ,iutarii se stropesc cu ulei de masline,ceapa si patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de iutari la borcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

ALIGIULIA 1

02.09.2013, 18:46

SE POATE FACE SI CU CIUPERCI CHAMPIGNON?

babi5 1

03.09.2013, 07:45

Ksenya 1

24.09.2013, 09:19

Aligulia, n-am incercat,probabil dar va fi mai putin aromata si picanta.Multumesc de trecere!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ratatouille