Salata de “icre false”

de Doinavar in Aperitive / Garnituri, 18 Feb 2013 | 12497 vizualizari

 

Intr-o seara m-a apucat o pofta teribila de salata de icre. Dar nu aveam icre... Pana la urma m-am descurcat.

 

INGREDIENTE

  • 100 g gris
  • 1 ceapa
  • 70-100 ml ulei
  • 1 conserva peste in ulei (aprox.170 g)
  • 1 lamaie
  • sare, piper, chili
  • 2 lingurite ardei rosu mixat (optional)
  • cateva masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de “icre false”:

Se pune grisul (in ploaie) in apa clocotita, amestecand continuu cu telul in forma de para si se fierbe pana ce compozitia devine foarte consistenta (4-5 minute).
Cand se racoreste, se mixeaza cu pestele in ulei sau se amesteca cu telul. Adaugati sare, piper, 1/2 ce ceapa rasa amestecand cu ulei ca la icrele obisnuite, zeama de lamaie dupa gust si jumatate de ceapa tocata fin.
In jumatate din “icre” puteti pune condimente rosii, ardeiul rosu mixat, ca sa para icre rosii, restul le lasati albe.
Le garnisiti cu masline, felii de lamaie sau faceti tartine.
Sunt delicioase. Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de “icre false”" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Platou rece cu aperitiv