Salata de icre este cremoasa, fina, usoara ca un fulg și foarte spornica, iar dacă este facuta in casa, este mai gustoasa si sanatoasa, fara E-uri si alti conservanti. Am făcut aceasta salata pentru iubitorii de peste și am decorat-o cu multa dragoste.
" Dragostea e o salata"
Tocați ceapa marunt ca sa o aveti pregatita pentru a o adauga la final.
Într-un bol inalt, puneti icrele si mixați pentru cateva minunte, la început, mixați încet si pe parcurs, măriți viteza, apoi adăugați ulei, ca la maioneza, mixând în continuare.
Cand icrele și-au dublat volumul și s-au albit puțin, adaugati pâinea înmuiată în lapte, stoarsă foarte bine și zdrobita.
Apoi adaugati cate putin din fiecare, ca la maioneza, in urmatoarea ordine: ulei, putina zeama de lamaie, ulei, putina apa minerala, amestecand dupa fiecare. Continuati alternativ, pana când veți termina salata.
Adaugati ceapa tocata marunt, amestecati si lasati 30 de minute la frigider, inainte de servire.
Pofta buna!
1
Daca frecati icrele de mana, aveti grija sa amestecati constant si intr-o singura directie ca sa nu se taie.
2
Daca icrele se taie, incercati sa le reparați, adaugand miez de paine imuiat in lapte si stors.