Salata de icre se face foarte usor cu o conditie: icrele sa fie proaspete, sarate (dar nu foarte tare) iar uleiul cu care faceti salata sa fie un ulei de foarte buna calitate, foarte rafinat! Si secretul ca icrele sa nu iasa gretoase, este, sa folositi gris fiert in compozitie, in felul acesta icrele se vor freca foarte usor si vor fi si foarte gustoase.
Grisul:
Punem apa la fiert, cand a dat in clocot, punem grisul in ploaie si amestecam bine cu o furculita ca sa nu faca cocoloase. Il lasam sa fiarba bine pana cand se face ca o mamaliga, apoi il punem la racit. Grisul trebuie sa fie rece in momentul cand il amestecam cu icrele!
Punem salata intr-un bol de sticla (nu de metal) si o ornam cu masline. Se fac tartine si se serveste cu ca aperitiv.
Pofta buna! Sunt delicioase si foarte sanatoase!
1
Icrele se desareaza (daca sunt foarte sarate) intr-un saculet de tifon si puse in lapte pentru o ora.
2
daca sunt nesarate se pun la sarat in saculetul de tifon, intr-o saramura de apa cu sare (250 ml apa si o lingurita sare grunjoasa).
3
Ca sa iasa pufoase, se foloseste gris fiert si apa minerala.