Pestele confera salatei o aroma deosebita. Heringul marinat nu mai trebuie preparat si se combina perfect cu un dressing rafinat!
Fileurile de hering se taie bucati de 3 cm. Ceapa se curata, s espala si se taie rondele fine. Castravetii murati se taie rondele subtiri si se lasa la scurs. Cartofii se curata de coaja si se taie pe jumatate, apoi rondele.
Se prepara dressingul. Iaurtul si frisca se bat bine cu mixerul pana devin cremoase. Se condimenteaza cu sare, piper, hrean, zeama de lamaie si se adauga patrunjelul tocat fin.
Se aseaza pe un platou rondelele de cartofi, apoi bucatile de hering. Se presara doua treimi din rondelele de ceapa si castravetii murati. Se toarna dressingul si se orneaza cu restul de ceapa si cateva rondele de castraveti.
Se lasa la rece cel putin o ora inainte de servire pentru ca sa se imbine aromele.
1
In dressing se poate adauga si o lingura cu codite de ceapa verde tocate marunt.
2
Fileurile de hering prea sarate se tin in lapte batut, la frigider, peste noapte.