O reteta a mamei mele!
Am spălat bine toate legumele, am curaţat morcovii, ţelina şi ceapa, iar ardeii şi gogoşarii i-am curăţat de seminţe.
Pentru tocat-tăiat am folosit toate ustensilele din casă pâna ne-am hotârât cam cum ar trebui să arate.. ptr ca legumele nu trebuiesc tăiate nici prea mic, nici prea mare. Şi am dat prin răzătoare separat, morcovii, ceapa, gogonelele şi ţelina bastonaşe, iar ardeii şi gogoşarii i-am tocat fâşii subţirele, de cca 2 cm lungime.
Oţetul se amestecă cu zahărul şi sarea, şi se pune la foc până se leagă. Se adaugă morcovul şi ţelina rase şi se lasă câteva minute pâne se înmoaie puţin.
Se adauga ceapa si gogonelele şi se lasă şi acestea puşin la înnăbuşit.
La final se pun şi ardeii şi gogoşarii şi se lasă la foc mic 20 minute.
Se lasă să se răcească câteva ore.
Se pregăteşte o maioneză din 300 g muştar şi 750 ml ulei.. cu mare grijă că la mine s-a tăiat o dată!
Am amestecat maioneza cu legumele înnăbuşite, oprind 1/4 din cantitatea de maioneză.
Amestecul de legume le-am pus în borcane, iar deasupra am pus câte o linguriţă de maioneză, iar borcanele le-am pus la sterilizat 10 minute.
Se aşează cu grijă în cămară şi... se mănâncă cu mare poftă!