Salata de conopida cu morcovi si jambon

de mihaelar63 in Salate, 5 Oct 2019 | 2940 vizualizari

 

  Dupa cum stiti am cam rupt prietenia cu maioneza. Nu-i duc lipsa chiar deloc. O inlocuiesc cu iaurt, smantana sau sana. Pentru culoare frumoasa apelez in functie de preparat la mustar sau pudra de turmeric. Salata aceasta de conopida a primit si morcov pentru simplu fapt ca curatasem prea multi pentru o ciorba. Jambonul a venit in plus ca potentiator de gust :D
 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr conopida
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa rosie mica -tocata
  • 1 ardei iute rosu
  • 200 gr jambon
  • 200 gr sana
  • 100 gr smantana
  • 75 ml ulei
  • 2 linguri mustar
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de conopida cu morcovi si jambon:

  1. Conopida se fierbe in apa cu sare impreuna cu morcovii curatati si taiati in felii.
  2. Scurgeti conopida  de lichid si se clatiti cu apa rece. Tocati-le marunt.
  3.  Intr-un bol incapator puneti smantana, sana, mustar, ulei, sare si piper. Se amesteca toate pana se omogenizeaza.
  4. Jambonul se taie cubulete si se rumeneste cu o lingura de ulei.
  5. Cand conopida, morcovul si jambonul s-au racit, se adauga peste dresing. Nu uitati de ceapa tocata marunt si de patrunjel. Piperati.
  6. Frunzele crude si proaspete ce imbraca conopida, nu se arunca. Se toaca marunt si se pun si ele la salata.
  7. Se amesteca toate ingredientele.
  8. Gustati si sarati/piperati daca mai este nevoie.
  9. Decorati salata cu ardei iute rosu si frunzulite de conopida.

TIPS-URI

1

In aceasta perioada de toamna, conopida are un gust minunat.

2

Initial am pus pentru dresing doar sana. Pentru consistenta am intervenit ulterior si cu smantana.

3

Frunzele crude si proaspete ce imbraca conopida, nu se arunca. Se toaca marunt si se pun si ele la salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de conopida cu morcovi si jambon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata turceasca cu morcovi si iaurt