Pentru că ne place foarte mult salata de ciuperci și o repet la orice masă festivă, in diverse conbinatii.
Am adăugat, de data aceasta, puțină țelină rasă și ceva murături și a ieșit o salată chiar gustoasă, pe care v-o recomand cu tot dragul.
Pieptul de pui se pune la fiert în apă cu puțină sare.
După ce începe să fiarbă și se înlătură spuma, se adaugă morcovul curățat.
Când ingredientele sunt fierte, se scurg, se lasă la răcit, apoi se toacă mărunt.
Ciupercile se scurg bine și se trec prin robot, sau se toacă din cuțit, cât de mărunt.
Țelina se curăță și se dă pe răzătoare, iar castraveciorii și gogoșarii se toacă mărunt.
Toate aceste ingrediente se amestecă într-un vas.
Preparăm maioneza
Pentru maioneză, se amestecă gălbenușul crud cu muștarul și sarea în bolul mixerului, apoi se picură câte puțin ulei și se mixează, până capătă volum.
Se adaugă apă minerală pentru cremozitate și zeamă de lămâie pentru gust și se continuă mixarea, picurând în continuare ulei.
Ne oprim din a adăuga ulei, când obținem cantitatea dorită și gustul optim.
Amestecăm maioneza cu ingredientele din vas și potrivim gustul salatei cu sare și piper.
Servim salata de ciuperci cu piept de pui și țelină, ca aperitiv.
Este foarte bună, mai ales cu pâine prăjită.
Nu vom pune prea multe murături, pentru a nu influența gustul.
Predominante la această salată trebuie să fie ciupercile.
Să vă fie de folos!