Este o reteta clasica asa cum o stiu eu din tineretea mea.
Separam palariutele ciupercilor de codite si curatam palariutele de pelicula protectoare(daca se curata, la mine s-au curatat imediat).
Spalam ciupercile si coditele bine, sa nu ramana nisip sau alte impuritati printre razele ciupercilor ca altfel o sa rontaim in timpul servirii.
Rupem ciupercile si coditele in bucati mai mici si le punem la fiert in apa cat sa le acopere.
Adaugam si sarea grunjoasa in apa.
Le lasam pe foc pana cand se vor inmuia bine, eu le-am fiert aproape 2 ore la foc mediu si acoperite.
Dupa ce sunt fierte, scurgem apa si lasam ciupercile la racit.
Preparam intre timp maioneza.
Curatam usturoiul si il presam, apoi il adaugam peste galbenusul amestecat cu mustarul si sarea si incepem sa mixam adaugand putin cate putin ulei.
Va iesi o maioneza usor picanta de la usturoi.
Tocam ciupercile racite, marunt si le stoarcem de zeama.
Tocam mararul marunt si il amestecam cu ciupercile.
Adaugam maioneza si omogenizam. Adaugam daca mai este nevoie sare.
Salata o vom pastra in caserole cu capac pentru a nu oxida, pana in momentul servirii.
Pentru decor am adaugat cateva felii de castraveciori murati.
M-a tentat ideea Byei de a adauga si un castravecior murat, insa n-am indraznit sa amestec in salata, ii testez asa ca decor si vad parerea membrilor familiei, apoi stiu cum o prepar data viitoare.