Foarte usor de facut seara repede pentru cina- imi place mult sa asociez castravatele cu o branza cremoasa cu un gust un pic puternic si iute.
Branza Roquefort si-a capatat renumele de “Regina Branzeturilor, Branza Regilor” si este cunoscuta ca una dintre cele mai bune tipuri de branza albastra din lume. Numele ei vine de la localitatea Roquefort din Aveyron, in partea de sud a Frantei. De asemenea, Roquefort este considerata a fi una dintre cele mai vechi tipuri de branza din lume.
Textura are un grad mediu de moliciune si este in general faramicioasa. Branza are un aspect de marmura alba cu vinisoare albastre-verzui.
Aroma branzei este una pregnanta, iute, intepatoare.
Pregatim sosul vinaigrette : amestecam otetul, mustarul, sarea si piperul.
La urma adaugam uleiul si frecam bine pana se obtine o crema subtire.
Curatam castravetele si-l taiem in felii fine.
Branza o taiem in cubulete.
Amestecam castravetele cu sosul vinaigrette. Condimentam.
Intr-o farfurie alternam feliile de castravete cu cubuletele de Roquefort.
Servim salata rece.