Cartofii se pun la fiert in coaja, in apa cu sare. Se fierb pana furculita intra bine in cartof.
Pentru maioneza, amestecam galbenusul de ou sfaramat cu putina sare si o lingura de mustar. Se amesteca incontinuu cu o lingura de lemn, punand la inceput cate putin ulei. Cand incepe sa se lege se stropeste cu putina apa rece si se continua cu uleiul. Dupa ce am terminat uleiul se adauga zeama de lamaie si se amesteca. Dupa gust, se mai poate adauga zeama de lamaie si/sau mustar.
Cartofii fierti se trec sub un jet de apa rece, se curata de coaja si se taie cuburi. Se pun intr-un castron, apoi adaugam ceapa tocata marunt ( sau taiata julienne, dupa preferinta), sare si piper dupa gust, albusul de ou dat pe razatoarea cu ochiuri mici si la sfarsit maioneza. Amestecam usor pana la omogenizare.
Se poate servi ca atare sau ca garnitura la o friptura.