Se pune pieptul de curcan la fiert (taiat in bucat¡)mocovul,telina patrunjelul radacina+funze(legate cu ata) si 1 ceapa.Se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 1 ora ,se condimenteaza cu sare.Cand sant fierte se strecoara supa de carne si zarzavaturi.Supica se poate pregati cu fidea sau galuste de gris.
Cartofii se fierb separat in coaja,dupa care se curata si se taie cubulete mici.
Castravetii se taie marunt sau se toaca(eu am fost mai lenesa si i-am tocat)
Pieptul de curcan se toaca marunt sau se taie foarte fin
Morcovul,telina si radacina de patrunjel se taie cubulete mici.
Mazarea se scoate din cutie si se scurge de apa.
Maioneza:
Eu folosesc si galbenus crud si fiert sau mai inlocuiesc galbenusul fiert cu putin cartof fiert,racit zdrobit.
Se amesteca galbenusurile se pune cate putin din ulei si se amesteca ,intre timp mai pun si cate putin mustar(ne place foarte mult gustul).Daca folositi cartof in loc de galbenus ,va rezulta o maioneza mult mai consistenta,ca si cea din imagine.
Cand avem toate pregatite,maioneza,zarzavaturile taiate.........amestecam zarzavaturile cu carnea tocata apoi condimetam cu sare si piper dupa care punem smantana(daca puneti smantana nu devine asa gretoasa)apoi maioneza .Se amesteca bine toate se pun in costronase sau boluri, se orneaza cu putina maioneza deasupra si se decoreaza dupa bunul plac al fiecaruia.
pt ornat :
masline negre,boabe de porumb dulce,,brocoli,pastai verzi,rosi chery,ardei rosu.......
Pofta buna