Stiu ca salata asta este facuta de toata lumea la noi. Uite ca o postez si eu, ca stiu ca e buna. O probeaza colegii mei la masa de Craciun de vreo cativa ani. Azi au mancat tot ce era in castron, n-au mai lasat nici o faramita.
Daca folosesti carne de vita, mai intai o fierbi pe aceasta, pana ce devine putin moale. Adauga morcovii, telina, albitura si lasa pana ce sunt aproape fierte. Adauga cartofii si fierbe pana ce furculita intra usor in ei. Daca folosesti carne de pui, o poti fierbe in acelasi timp cu legumele Scoate carnea si legumele pe un platou si lasa-le sa se raceasca foarte bine
Din zeama ramasa poti face o supa.
Cand s-au racit, taie carnea si legumele in cubulete mici. Pune mazarea din conserva Taie cubulete 2/3 din castraveti si adauga peste legume. Amesteca bine. Gusta. Daca nu e destul de acrisoara, mai aduga castraveti. Amesteca bine de tot 2/3 din maioneza. Gusta de sare. Salata nu trebuie sa fie prea sarata, dar trebuie sa fie putin picanta. De aceea se mai adauga mustar si piper, dupa gust.
Poti pune inauntru si restul de maioneza, sau poti imbraca salata in ea. De asemenea salata se poate servi pe un platou sau din castron. Se orneaza dupa imaginatie.