Cea mai buna salata cu paste EVER !!! Eu ador pastele , aproape in orice combinatie...si cele calde si cele rece ... iar aceasta salata m-a cucerit si e printre preferatele mele . Mai ales ca poate fi preparata de pe o zi pe alta !!!
Punem mai intai o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si adaugam pastele. Lasam sa fiarba pentru 10 minute ( sau in functie de tipul de pasta folosit,conform indicatiilor de pe pachet) amestecand din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre ele.
Cand pastele au fiert , le scurgem bine de apa si le trecem sub un jet de apa rece ,apoi le lasam sa se raceasca bine .
Mozzarella, o scurgem bine de apa de conservare, o trecem sub un jet de apa rece si o taiem in cuburi potrivite ca marime .
Busuiocul proaspat, il spalam si il tocam.
Rosiile le spalam si le taiem in patru (daca veti folosi rosii cherry este de ajuns sa le taiati in doua).
Intr-un castron punem rosiile, presaram sare si lasam astfel cateva minute.
Adaugam apoi cuburile de mozzarella, tonul scurs de ulei si maruntit si amestecam usor ingredientele.
Punem busuiocul,amestecam si la final porumbul dulce (scurs bine de apa din conserva).
Potrivim totul de sare si piper (dupa gustul fiecaruia).
La final adaugam pastele si ulei de masline si amestecam totul usor si servim.
Daca nu se servesc imediat, se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.
Pofta buna !
1
Se pot inlocui rosiile tip datterini cu cele tip cherry