Salata cu oua, rosii cherry si mini mozzarella

de RODIMUR in Salate, 26 Apr 2020 | 3005 vizualizari

 

Am primit de Paște câteva ouă frumos colorate, care pe lângă acelea vopsite de mine în coji de ceapă, erau deja prea multe pentru noi. Așa că m-am decis să fac din ele o salată de ouă, căreia i-am adăugat alte câteva ingrediente proaspete și bune, care să ne facă să o savurăm cu poftă.

 

INGREDIENTE

  • 6 ouă fierte tari
  • 4-5 frunze de salată verde
  • 8-10 roșii cherry
  • 8-10 mini mozzarella
  • măsline fără sâmburi
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • 2-3 cepe verzi (doar codițele)
  • sare
  • piper
  • oregano
  • 2-3 lingurițe de zeamă de lămâie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu oua, rosii cherry si mini mozzarella:

Dacă vreți să valorificați ouăle vopsite de Paști, începeți prin a le decoji. Dacă nu aveți ouă rămase de la Paști, veți fierbe mai întâi ouăle tari, după care le veți răcori și decoji.

Se taie ouăle în sferturi.

Frunzele de salată se spală bine sub jet de apă, se zvântă și se taie fideluță.

Se spală roșiile cherry și se taie în sferturi.

Se scoate mini mozzarella din recipient și se lasă să se scurgă. 

Se pregătesc măslinele feliate.

Se spală cepele verzi, se zvântă și se taie codițele sub formă de rondele.

Se începe montarea platoului cu așezarea circulară a sferturilor de ouă, apoi în interiorul lor, a sferturilor de roșii cherry și în sfârșit a mini mozzarellelor.

În mijlocul platoului se pun rondelele din codițe de ceapă, iar deasupra se pune un ou secționat în patru, sub formă de nufăr.

Se ornează platoul de jur împrejur, în exteriorul cercului de ouă, cu feliuțe de măsline și apoi cu fideluțele de salată verde, pregătite din timp.

Se presară: sare, piper și oregano și se stropește salata cu ulei de măsline și zeamă de lămâie.

Se dă salata la rece pentru 15 minute, înainte de servire, ca să se pătrundă, dar se poate servi și imediat, dacă așa se dorește.

 

 

TIPS-URI

1

Dacă ouăle de Paști au fost vopsite cu chimicale, ar fi bine să le spălați puțin, sub jet de apă rece, înainte de a le tăia.

2

Dacă folosiți ouă proaspete, nu le fierbeți mai mult decât este cazul, ca să nu se înverzească gălbenușurile.

3

Salata verde poate fi așezată, frunze întregi, sau tăiate fideluță, la baza aranjamentului, pe toată suprafața platoului.

4

În loc de zeamă de lămâie, se poate folosi oțet balsamic.

5

Puteți adăuga și alte condimente, care vă plac: busuioc uscat, frunze proaspete de mentă...

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu oua, rosii cherry si mini mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Salata de cartofi cu oua si salata verde