Salata cu muschiulet de porc si cuscus

de Rocsi in Salate, 30 Aug 2019 | 3114 vizualizari

 

De ceva timp am introdus in alimentatia noastra cuscus-ul. Ca de obicei, cand trebuie sa pregatesc ceva nou sunt sceptica, pentru ca nu stiu cat de mult o sa ne placa. Insa a fost o surpiza placuta introducerea cuscus-ului in aceasta salata, care a iesit atat de buna si gustoasa. In plus, carnea o face sa fie satioasa si nu mai este nevoie sa mai mananci inca un fel de mancare. Deja am pregatit aceasta salata de vreo 3 ori, cam intr-o luna de zile, asa incantati am fost de ea.

 

INGREDIENTE

  • Pentru muschiulet:
    • 1 muschiulet de porc
    • 1 lingura cu varf iaurt
    • 1 lingurita mustar Dijon
    • 1 lingura ulei de rapita (sau care va place)
    • sare roz de Himalaya
    • piper
    • boia de ardei dulce
    • cimbrisor uscat
    Pentru salata:
    • 100 gr cuscus
    • 150 ml apa
    • 5-6 frunze de salata
    • 1 ardei kapia
    • 1 ardei galben
    • 2 castraveti
    • 3 rosii de gradina
    • sare roz de Himalaya
    • piper
    • zeama de la 1/2 lamaie
    • 2-3 linguri ulei pentru salata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu muschiulet de porc si cuscus:

Muschiuletul: Spalati carnea, apoi o stergeti cu niste servetele. O taiati felii, cam de un deget grosime. Intr-un vas amestecati iaurtul cu mustarul si ulei, apoi adaugati sarea, piperul, boiaua dulce si cimbrisorul. Puneti carnea in acest amestec, invartiti bine. Acoperiti bolul cu carne si il dati la rece o ora.

Dupa acest timp, incingeti o tigaie grill.

Rumeniti bucatile de muschiulet pe ambele parti, la foc potrivit, le scoateti pe un platou cand sunt gata.

Apa o puneti intr-un vas, o tansferati pe foc pana incepe sa clocoteasca. Rasturnati cuscus-ul intr-un vas, presarati sare, piper, apoi turnati apa clocotita. Amestecati bine, acoperiti cu un capac. Lasati sa absoarba tot lichidul, dar mai amestecati din cand in cand.

Salata spalata, o rupeti bucati. Ardeiul galben si kapia, ii curatati de cotor, seminte si ii taiati cuburi mai mari. Rosiile le curati de cotor, le taiati bucati potrivite. Castravetii curatati (sau nu) il taiati in doua pe lungime, apoi ii feliati. Intr-un vas amestecati toate legumele pentru salata, apoi cuscus-ul. Presarati sare, piper, stoarceti zeama de lamaie, iar la final stropiti cu ulei pentru salata. Amestecati usor.

Puneti pe un platou salata, bucati de muschiulet si serviti. Sa aveti pofta!

PS: Puteti pune in salata ceapa verde si alte legume, in functie de ceea ce va place, nu trebuie neaparat sa respectati aceasta reteta. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu muschiulet de porc si cuscus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de conopida cu maioneza, usturoi si marar verde